فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، مهر و آبان 1387)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، مهر و آبان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/07/11
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقالات
  • ابراهیم علیزاده صفحه 7
    هدف از مقاله حاضر، معرفی نظریه چند وجهی سبک مدیریت می باشد. این نظریه یکی از جدیدترین نظریه ها در مدیریت محسوب می شود که توانسته است با ظرافت و دقت قابل توجهی، سبک های مدیریتی را با تیپ های شخصیتی مرتبط سازد و بر این نکته نیز تاکید داشته باشد که هر تیپ شخصیتی با یک نوع سبک مدیریت خاص در ارتباط می باشد و اختلاف افراد به لحاظ سبک مدیریتی، به دلیل تفاوتی است که آن ها در تیپ های شخصیتی با یکدیگر دارند و این نکته ای است که پیش از این در هیچ یک از نظریه ها، بدان توجه نشده است.
  • محمد شهبازی، آرش علی اکبری، علی اسعدی، مهدی جواهری کامل صفحه 25
    سازمان ها برای دستیابی به اهداف خود باید توانایی جذب و نگهداری و حفاظت از منابع انسانی را داشته باشند. ترک خدمت و تمایل به ترک خدمت از جمله عواملی است که سازمان را در امر دستیابی به این اهداف دچار مشکل می کند. ترک خدمت برای سازمان پرهزینه است، زیرا منابع زیادی در امر آموزش افرادی که سازمان را ترک می کنند صرف شده است و برای خود اشخاص نیز پرهزینه است، زیرا آن ها باید انرژی زیادی را برای یافتن کار جدید و خوگرفتن با وضعیت شغلی جدید اختصاص دهند. در این مقاله به بررسی عوامل مؤثر بر قصد ترک خدمت کارکنان و رابطه آنان با یکدیگر پرداخته شده است در حقیقت هدف این مقاله بررسی عوامل مؤثر بر ترک خدمت کارکنان با تاکید بر رضایت شغلی و تعهد سازمانی می باشد عوامل مؤثر بر ترک خدمت کارکنان عبارتند از: رضایت شغلی، فرصت محیطی، درگیری شغلی، استقلال، استرس شغلی، پرداخت، تعهد سازمانی، عدالت توزیعی، فرصت های ترفیعی و حمایت اجتماعی. این تحقیق از نظر ماهیت توصیفی می باشد در بخش اول رضایت شغلی و عوامل مؤثر بر آن تشریح شده است، در ادامه تعهد سازمانی و عوامل تاثیرگذار بر آن بیان گردیده است. در قسمت سوم ترک خدمت کارکنان مورد بررسی قرار گرفته و نظریه معروف مبلی بیان شده است. در انتها نیز نتیجه گیری شده و سعی گردیده است، در حوزه فعالیت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران عوامل فوق الذکر مورد بررسی قرار گیرد.
  • روح الله لشنی پارسا صفحه 49
    در جهان کنونی پیشگیری از جرم که با هدف کاهش فرصت های مجرمانه انجام می پذیرد اهمیت بسیاری یافته است، زیرا ظهور اشکال جدید بزهکاری و گسترش فعالیت مجرمانه امروزه به یکی از نگرانی های اساسی جوامع تبدیل شده است. شناخته شده ترین شیوه های پیشگیری از جرم عبارتند از: الف)پیشگیری کیفری که بر کیفر مجرمان و تقویت قوه قهریه پلیس مبتنی است؛ ب)پیشگیری اجتماعی که برانجام و ارائه برنامه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، رفاهی و... برای کاهش زمینه های جرم مبتنی است؛ ج)پیشگیری وضعی که بیشتر به قربانیان جرم توجه کرده و در صدد است که با کاهش موقعیت های جرم زای بالقوه به قربانیان کمک نماید. تاثیر منفی افزایش جرم بر امنیت تاثیری غیر قابل انکار است. در این میان توجه به چالش های اساسی حوزه پیشگیری و مقابله با جرم، مراکز دخیل در این مسئله، چشم انداز اولیه و چشم انداز مطلوب نقشی بسیار مهم در مدیریت علمی و صحیح این حوزه داشته و بخش مهمی از مشکلات امنیتی کشور را حل خواهد کرد که در این مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
  • روح الله تولایی، سیدعبد الله صالح نژاد، مریم حمیدزاده صفحه 83
    امروزه نقش مشتریان برای سازمان ها از حالت پیروی محض از تولیدکننده، به هدایت سرمایه گذاران، تولیدکنندگان و حتی محققان و نوآوران مبدل گشته است. به این ترتیب بسیاری از مفاهیم و تئوری های سازمان و مدیریت بر محور «مشتری مداری» و چگونگی کسب رضایت مشتریان ارائه شده اند. در دنیای رقابتی و بازارهای پیچیده داخلی و بین المللی امروز، سمت و سوی کلیه فعالیت های سازمان ها برای تامین نیازهای مشتریان و مخاطبان و کسب رضایت و اعتماد آن ها می باشد. در بازار گسترده امروز موفقیت یا عدم موفقیت هر سازمانی به رفتار مشتری و مخاطب آن بستگی دارد.
    از طرفی از نگاه اسلام مشتری مداری را نوعی ارزش نهادن به انسان و تامین حوائج و نیازهای او می توان تعریف کرد. لذا با توجه به اینکه انسان موجودی است که در دیدگاه دین مبین اسلام اشرف مخلوقات و خلیفه الله می باشد؛ فهم رهنمودها و اصول و مبانی که دین اسلام در زمینه مشتری مداری دارد باید مورد توجه سازمان ها در جوامع اسلامی قرار گیرد.
    مقاله ی حاضر پس از بیان مفهوم مشتری و نیازهای او و رضایت مشتریان، به بررسی آیات و روایات مرتبط با این موضوع در سه سطح کلی زیر می پردازد:1-مبانی و اصول مشتری مداری در اسلام (مواردی را شامل می شوند که در تمامی معاملات مبنا قرار می گیرند و در صورت تخلف از آن ها معامله با مشکل مواجه می شود)؛2-روش های معامله و احکام برخورد با مشتری (شامل واجبات و محرمات و احکام معاملات می باشد)؛ 3-رفتار و اخلاق در برخورد با مشتریتحقیق حاضر با هدف آشنایی با مبانی و اصول و راه کارهای ارائه شده در دین مبین اسلام در خصوص مفهوم «مشتری مداری» انجام شده است. این مقاله از نوع تحقیقات کاربردی بوده و روش انجام آن پیمایشی و مطالعات کتابخانه ای می باشد. همچنین ابزار گردآوری اطلاعات فیش برداری می باشد.
  • رحمان نور علیزاده، علی حاجیوند صفحه 117
    از میان موضوعات و ادبیات مدیریتی رهبری یک موضوع مهم و جدی و در خور توجه در هزاره سوم می باشد که بخش عمده ای از ادبیات مدیریت را به خود اختصاص داده است.
    با بکارگیری تئورهای جدید نظیر مهندسی مجدد، مدیریت فرایندها، فرهنگ سازمانی، یادگیری سازمانی، مدیریت کیفیت و مدیریت دانش سازمان ها هنوز از عملکرد مطلوب فاصله دارند. و فقدان یک پدیده مهم را احساس می کند. و آن چیزی نیست جزء «رهبری صحیح و درست». اما از آنجایی که رهبری یک بحث پیچیده است بنابراین می توان آن را از ابعاد گوناگون بررسی کرد، بنابراین در این مقاله سعی برآن است تا رهبری را از ابعاد گوناگون بررسی کرده و یک نگاه جامع به فرایند رهبری داشته باشیم.
    با توجه به تئوری های پیشین رهبری در الگوی جدید سعی داریم از دیدگاه جامع و با توجه به جنبه های مفید تئوری های پیشین به معرفی یک الگوی جدید برای سازمان های هزاره سوم بپردازیم.
    رهبری هوشمند به معنای حرکت از یک جفت دست به سوی یک انسان کامل و کارمند باهوش که دارای ابعاد حرفه ای، فیزیکی، ذهنی، اجتماعی و معنوی می باشد. و از مشاغل خسته کننده و بی معنا به سمت وظیفه و رسالت و معنا در کار، حرکت از الگوی ماشینی به سمت سازمان های هوشمند و از رشد و کارایی به سمت بقاء و رفاه.
    ما باید مفروضاتمان را در مورد کار، کارمند، سازمان و جامعه عوض کنیم. ما نیازمند کارکنان باهوش و با انگیزه، انسان های کامل که کار با معنا و هدفمند انجام می دهند و کار برای آنان یک وظیفه و رسالت است می باشیم.